Pelletkachels zijn in opmars

Pelletkachels zijn in opmars, temeer daar we CO2 uitstoot willen verminderen en dus minder gas willen verbranden. Bovendien is vanaf 2030 onze gasvoorraad uitgeput. We moeten dus wel op zoek naar een schoner en beter alternatief. Voor electriciteit denken we dan aan zonnepanelen, maar ook dit is ondertussen 1 van de mogelijkheden met houtpellets. Even voor de duidelijkheid, de pelletkachel is een woonkamerkachel met een ruit. Door dit ruit is de vlam te zien, en is één woonkamer of een heel huis te verwarmen. Met CV aansluiting of zonder dus! Wilt u nu geen omkijken naar uw verwarming op houtpellets, dan wilt u een pelletketel en niet een pelletkachel. Een pelletketel is, indien u een ÖkoFen kiest, onderhoudsvriendelijk. Deze ketels behoeven geen schoonmaakwerkzaamheden van de gebruiker, halen tot 108% rendement en deze ketels kunnen dus ook stroom opwekken! Een compleet pakket van warmte, warm tapwater en stroomopwekking, bijzonder en efficient. Met zonnepanelen bespaar je op je electriciteitsrekening, terwijl je met een pelletkachel (net als bij een zonneboiler) op je gasrekening én electrarekening bespaart.

Sotogrande Pellets kiest voor Bijvoet Energie

Wij kiezen voor Bijvoet Energie als partner in duurzame energie uit houtpellets. Bijvoet Energie is importeur en onze kennispartner op gebied van warmte en stroom uit hout. Expert sinds 2006 met een bewuste keuze voor kwaliteit en een lange levensduur van de installatie. Hierdoor zult u bij deze expert alleen Duitse en Oostenrijke kwaliteitskachels en ketels treffen. ÖkoFen is zelfs de uitvinder van de hedendaagse pelletketel!

Bezoek een dealer van Bijvoet Energie

Bij pelletkachel en pelletketel leverancier Bijvoet Energie (www.bijvoetenergie.nl ) in Heerhugowaard kan de eigenaar (Paul Bijvoet) zinvol advies verstrekken gezien zijn jarenlange ervaring heeft met haarden, kachels en ketels. Het is verstandig om naar zijn showroom te komen, waar u op afspraak welkom bent. Ook kunt u aan ons een aanvraag via email versturen, zodat wij voor u de juiste offerte kunnen opstellen. Dan weet u meteen waar u aan toe bent.

Terugverdientijden inmiddels erg interessant

De terugverdientijd van een pelletkachel is afhankelijk per situatie en ligt meestal tussen de 5 en 10 jaar. Dit is vergelijkbaar met de terugverdientijd van zonnepanelen. De terugverdientijd op zonneboilers, t.b.v. je warmtevraag voor warmwater middels opwarming via de zon, is nog relatief hoog met circa 15 jaar. Daarom is er meer vraag naar pelletkachels en zonnepanelen dan naar zonneboilers.

Omdat je met houtpellets anders stookt, heb je in werkelijkheid een grotere besparing dan de gemiddeld zo'n € 500 per jaar die een huishouden in theorie zou besparen omdat stoken op houtpellets goedkoper is dan stoken op gas. We zijn namelijk gewend om de thermostaat van het gas behoorlijk vaak aan te laten staan. Stap je op pellets over dan zul je wat vaker de kachel even uit laten, omdat je maar een uurtje thuis bent bijvoorbeeld, of je zet de pelletkachel wat eerder uit, omdat de warmte toch nog wel even blijft hangen. Zodoende bespaar je vaak het dubbele, dus gemiddeld zo'n € 1000 per jaar. Met een kostprijs van circa € 5000 kom je dan uit op een terugverdientijd van 5 i.p.v. 10 jaar!

De pelletkachel kent ook een week/dag programma, waarbij je bijvoorbeeld s'ochtends de pelletkachel eventjes aan hebt en vervolgens weer vanaf 3 of 4 uur, iets voordat je thuis komt. Zo kom je altijd in een opgewarmde ruimte binnen, maar bespaar je wel.

Wilt u weten wat de terugverdientijd is in uw situatie en wat u kunt doen voor een duurzamere energiehuishouding in uw huis of bedrijf? Neem daarvoor gerust contact met ons op en we helpen u graag verder!

N.B. De meeste mensen betalen twee keer zo veel voor hun gasverbruik dan voor hun electriciteitsverbruik, omdat hun warmtevraag meer geld kost dan hun electriciteitsvraag.